ponedjeljak, 24. prosinca 2012.

Slatko...

Danas smo napravili kolača kao u zadnje dvije godine!

KEKSI S CIMETOM

keksici Keksici

Sastojci

  • 125 g maslaca
  • 210 g brašna
  • 50 gr šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1žumanjak
  • vanil šećer (cimet ili korica limuna)
  • malo praška za pecivo
  • malo kakaa

Upure za pripremu

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, pa ga prepoloviti i u pola dodati kakao.
Tijesto ostaviti u frižider da se stegne malo radi lakšeg oblikovanja.
Razvaljati potom na debljinu oko 3 mm i vaditi oblike po želji.
Redati u pleh obložen pek papirom i peci na 200 C vrlo kratko.
Pečene keksice posuti prah šećerom ili dekorirati po želji.


ROLADA OD NARANĐI

keks1 Domaci keksici

Sastojci


Za tijesto od naranče:
  • 150 gr brašna
  • 1/4 praška za pecivo
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 žumanjak
  • 75 g maslaca
  • 2 žličice narančine kore
  • 1 žličica likera od naranče
Za tamno tijesto:
  • 150 gr brašna
  • 1/4 peciva
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 žumanjak
  • 75 g maslaca
  • 2 žličice kakaa

Upure za pripremu

Zamjesiti oba tijesta od gore navedenih sastojaka. Oba tijesta ostaviti u frižider  30-50 minuta.
Razviti tamno tijesto na 5 mm debljine i na njega staviti žuto tijesto koje smo prethodno oblikovali u valjak.
Sve zarolati, uvaljati u kokos i ostavit u frižider oko 30 min.
Peć zagrijati na 175°, sjeći krugove debljine 5-7 mm.
Redat na papir i peći 12-15 min.
Pečen i ohlađen keks redat u kutiju i posut sa preostalom korom naranče.
Keks što duže stoji, sve je ukusniji.

tortekolaci.com/kolaci/keksici-4


RAFAELLO KUGLICE

Sastojci


  • Upure za pripremu

    Vrijeme pripreme: 20 minuta

    1. Skuhati puding mlijeko i šećer dok nebude gusto ta ostaviti da se malo ohladi. za to vrijeme napraviti smjesu od kokosa, šećera i margarina te staviti u hladnjak da se malo stvrdne.
    2. Zatim sve to izmješati i raditi kuglice. 
     www.coolinarika.com/recept/raffaello-kuglice-bez-mlijeka-u-prahu



    ČOKOLADNE KOCKE


    Sastojci

    Kore
    2 jaja, 50 ml mlijeka, 40g šećera, 20g brašna, 10 g kakaa, 1/3 praška za pecivo, 1 vanilin šecer

    Krema

    200 g čokolade za kuhanje, 400 ml vrhnja za šlag, 5 žlica narančinog soka, 5 žlica ruma, 1 žlica naribane narančine korice

    Gazura

    200 g bijele čokolade za kuhanje, malo margarina

    Upure za pripremu

    Kore
    Odvojimo žumanjke od bjelanjaka i istučemo ih sa šecerom. Dodamo mlijeko, brašno, kakao, prašak za pecivo i vaniliju te umiješamo snijeg od bjelanjaka. Smjesu razdijelimo na tri dijela i ispečemo tri biskvitne kore.

    Krema

    Vrhnje za šlag i čokoladu otopimo na pari i pustimo da se ohladi. Električnom mješalicom izradimo da bude pjenasto pa umiješamo rum, sok i koricu od naranče. Tom smjesom premažemo kore a kolač na kraju ukrasimo glazurom od čokolade.
    www.punomparom.rtl.hr/epizode/8/cet



Nema komentara:

Objavi komentar